hatha yoga voor gerichte houdingen en bewuste ademhaling

Voel de YinYang

Ze zijn de twee belangrijkste krachten in het universum: Yin en Yang. De een kan niet zonder de ander en toch zijn wij in het hedendaagse leven geneigd de nadruk op Yang te leggen: dynamiek, competitie, kracht en zichtbaarheid. Om evenwichtig in het leven te staan geef je door middel van Yin yoga extra aandacht aan de Yin-eigenschappen: stilte, rust, vriendelijkheid en zachtheid.

Ruim-te

Yin yoga geeft letterlijk ruimte. In het lichaam en in het hoofd. Deze zachte en meditatieve yogavorm beoefen je zittend of liggend, op een passieve maar intensieve manier. De stretchende houdingen worden lang aangehouden, zo’n 3 tot 5 minuten, waardoor het bindweefsel wordt opgerekt en gestimuleerd. Hierdoor worden de gewrichten flexibeler en actiever. Je kunt Yin yoga beoefenen als tegenhanger van een actieve vorm van bewegen, of als balans bij langdurige, eenzijdige fysieke en geestelijke belasting.

Feel good door Yin yoga

Met het regelmatig beoefenen van Yin yoga maak je serotonine en dopamine aan. Serotonine heeft een positieve invloed op je geheugen, stemming, slaap, emotie en zelfvertrouwen. Dopamine is het stofje dat een rol speelt bij het ervaren van genot, blijdschap en geluk. Yin yoga is een mindfulness vorm van yoga die je laat zíjn… in het moment, in de ruimte en in je gevoel.

Voor Yin yoga ging ik naar Yoga Garden Amsterdam. De RYT 200 uur Yin yoga teacher opleiding is erkend door Yoga Alliance. Mijn docenten hebben hun trainingen rechtstreeks bij Paul Grilley gevolgd. Graag geef ik deze bijzondere yogavorm aan jullie door.

Wil je ontdekken wat Yoga kan betekenen voor jou?

Neem dan vrijblijvend contact op. Ik verwelkom je graag bij Liberty Yoga en Pilates.

‘Yoga takes you into the present moment, the only place where life exists’

Citaat: Sharath Jois