Yoga thee testen voor Yoga Magzine en Tastea.

Als Yoga Magazine docent heb ik een nieuwe yoga thee getest voor Tastea in samenwerking met Yoga Magazine/online. Een aantal panelleden waaronder ik werd door Yoga Magazine/online uitgekozen om mee te doen. Het ging om een nieuwe samenstelling van thee die gericht is op yoga beoefenaars.

Vanwege mijn ervaring met kruiden uit de Chinese geneeswijze (elementenleer) was het ook voor mij een mooie uitdaging om te kijken wat er in de thee zit en op welk element de thee uitwerking kan hebben. De samenstelling van de verschillende kruiden die deze geheime smaak geeft heeft als resultaat een heerlijke yoga thee.

In deze thee ontdekte ik kruiden met het metaalelement die een thermische werking hebben. Dit heeft als gevolg dat het warmte in beweging brengt en zo het lichaam verwarmt. Dit wordt veroorzaakt door o.a. de gember en de peper die je proeft. Deze kruiden hebben een uitwerking op longen en dikke darm met loslaten als emotioneel kenmerk. Daarnaast proefde ik brandnetel. Dit kruid stimuleert de bloedvorming en is raadzaam te gebruiken bij bloedarmoede. Brandnetel heeft een algemene versterkende werking door een hoog gehalte aan mineralen en vitamines.

Meerdere kruiden dragen het aarde element, het centrum van voeding: opnemen, verdelen en verwerken. Het element staat voor balans. Het heeft uitwerking op maag en milt die staan voor een goede concentratie en twijfelen.

Wat betekent dat voor de samenstelling van de thee? Deze thee heeft altijd een balanswerking. Dus deze thee heeft eigenlijk altijd een positieve uitwerking, ze brengt ons in balans en is dus door haar centrerende werking niet gebonden aan een tijd van het jaar of element. Thee die altijd goed is, zowel in de ochtend en avond en in elk jaargetijde.

Aan jou nu om de overige smaken in deze thee te ontdekken. De kleuren zijn fantastisch, een feest om naar de kijken. De geur die je neusvleugels vult als je het verwarmde water van 100 C° laat samenkomen met de kruiden. De thee ontstaat na 3-5 minuten trekken. De warmte in je lichaam die je voelt bij het drinken is een genot, een moment voor jezelf, een afsluiting van je yoga practice of zomaar om even na een drukke dag weer in balans te komen.

Wil je nog wat meer lezen over deze thee, ga dan naar Yoga Magazine/online en lees de blog over deze thee hier.

Vanaf eind oktober kun je deze thee thuis op jouw mat drinken en wil je andere theeblends proberen? Speciaal voor de fans van Yoga Magazine/online geeft Tastea 20% korting t/m 31 oktober via Yoga Magazine/online.

Liberty leden zullen ook verrast en verwend worden met deze yoga thee die geschonken zal worden in de sfeervolle theeruimte van Liberty. Thee die altijd klaar staat als afsluiting van de les en waarvan iedereen gebruik kan maken.

Voor mij was het een leuke test om te doen, hopelijk kunnen jullie de smaak waarderen.

Groet vanuit de theesluis van Liberty waar de thee op jullie wacht.

Louisa

Cadeau Tastea testpanel