Qigong Thai Chi lessen in Cuijk Nijmegen Boxmeer Mill

Met de bewegingsvorm Qigong-Thai Chi heb ik kennisgemaakt tijdens mijn 3-jarige opleiding Traditionele Chinese geneeswijze. Qigong-Thai Chi is een vorm van bewegen die net als bij yoga eenzelfde kalmerende, helende en mediatieve staat geeft.

Praktisch gezien zijn het vloeiende rek- en strekbewegingen die vooral staand worden uitgevoerd. Het zijn simpele, toegankelijke bewegingen die je snel leert en die voor iedereen eenvoudig te volgen zijn. Qigong -Thai Chi omvat niet alleen fysieke oefeningen, maar ook een mentale training: je bewustzijn en zintuigen worden versterkt. Lijf, geest en adem werken samen.

Aandoeningen voorkomen

Qigong -Thai Chi wordt in Chinese ziekenhuizen gebruikt om aandoeningen te voorkomen en herstel bij ziekte te bevorderen. Er zijn ook verschillende series van bewegingen voor bv. ontstekingsvormen zoals reuma, artritis en artrose. Datzelfde geldt voor gehoor, huid, longen, bronchitis, schildklier, vruchtbaarheid, suiker, hoge/lage bloeddruk, hart- en vaat- problemen enz. Daarnaast bestaan er bewegingsvormen voor de geest in geval van depressie, burn-out en zijn er vormen voor ex- kankerpatiënten.

Qi voor levensenergie

In de beweging van Qigong -Thai QI komt Qi vrij. Qi staat voor levensenergie, de kleinste bouwsteen en de basis van alles wat leeft. Volgens de traditionele Chinese geneeswijze stroomt de Qi door energiebanen in het lichaam: het meridiaanstelsel dat verbonden is met de organen. Als daar een blokkade in zit kan de QI niet voldoende stromen en worden organen niet goed gevoed. Hierdoor vermindert de functie van het orgaan, waardoor ziektes kunnen ontstaan. Bij een vrije stroom van Qi ontstaat er balans in het lichaam. Qigong betekent werken met levensenergie, waarbij ware gezondheid ontstaat als lichaam en geest in harmonie samenwerken.

Qigong bij herstellen ziekte

Wil je ontdekken wat Qigong-Thai Chi kan betekenen voor jou?

Neem dan vrijblijvend contact op. Ik verwelkom je graag bij Liberty Yoga en Pilates.