Het was een van de populairste posts op de social-mediakanalen van Yoga Online: Wie vind jij de warmste yogadocent die je kent? Uit honderden lovende reacties voor allerlei docenten door heel Nederland kwam uiteindelijk een top 6.

Niet voor het eerst staat Louisa in dit rijtje met populairste docenten: Eerder waren jullie al net zo lovend. ‘Louisa springt er echt uit! Haar enorme kennis, openheid, positiviteit en levenswijsheid blijven me boeien en verbazen. Ook durft ze haar kwetsbaarheid met ons te delen en dat is prachtig.’ One of a kind, noemen jullie haar, iemand met enorm veel deskundigheid. ‘Door haar jarenlange ervaring, empathie en grote gevoel voor humor zijn haar lessen altijd weer bijzonder, zeer leerzaam en sprankelend!

Studenten komen bij haar om fitter te worden, om te ontspannen, om een burn-out te verhelpen of zich bewust te worden van hun lichaam. Met haar achtergrond in lesgeven in de sportwereld, rolde Louisa via Power yoga en Pilates in de wereld van yoga, van Satyananda tot Hormoonyoga. ‘Met een grote variatie in lessen, heb je bij Louisa echt wat te kiezen. Dat allemaal in een heel prettige omgeving, waar ieder mag zijn wie hij of zij is.’ Persoonlijke aandacht, een luisterend oor. ‘Iemand die oog voor je heeft.’

Louisa begon als docent in de sportwereld. Aerobics, steps, streetdance en callanetics waren haar grootste passies, totdat ze in aanraking kwam met poweryoga. Ze was zo onder de indruk van de geestelijke verrijking die ze hierbij vond, dat ze zich verder ging verdiepen in yoga. Die ervaring, dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, wilde ze ook meegeven aan haar leerlingen. De eerste stapjes op haar yogapad waren gezet.

Uiteindelijk volgde Louisa meerdere opleidingen in verschillende yogastijlen om haar kennis te verdiepen, waaronder poweryoga, hormoonyoga, pilates en kidsyoga volgens de satyananda traditie. Inmiddels heeft ze haar eigen yogaschool Liberty Yoga & Pilates in Brabant waar ze velen inspireert met haar lessen.

Bron: Yogaonline.nl