docent Louisa Liberty Yoga Cuijk

Louisa

Vanuit een achtergrond van lesgeven in de sportwereld van Aerobics, Steps, Streetdance en Callanetics, kwam Louisa van Geenen Schimmer in aanraking met Poweryoga. Zij ontdekte hierbij de meerwaarde van een stukje geestelijke verrijking in het werken aan het lichaam. Dit sprak haar zo aan dat zij zich ging verdiepen in Yoga. Hoe meer Louisa leerde over ademhaling, houding en ontspanning, hoe meer zij ging ervaren hoezeer lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Dit voelde zo goed dat ze dit ook aan haar leerlingen wilde meegeven.

‘Met verwondering zag ik hoe introverte kinderen door de yogalessen zelfvertrouwen kregen en uit hun schulp kropen.
Ze kwamen sterker in het leven te staan.’

Uiteindelijk waren het de kinderen die haar lieten zien wat een prachtig verschil Yoga kon maken. Ze volgde opleidingen in Poweryoga, Hormoonyoga, Pilates en Kidsyoga volgens de Satyananda traditie. Benieuwd welke theoretische en praktische kennis zij de afgelopen jaren allemaal heeft opgedaan? Kijk dan bij opleidingen.

In haar yogaschool Liberty Yoga & Pilates wil ze haar leerlingen leren hoe je door middel van houding, aandacht en ademhaling je innerlijke zelf kunt vinden.

‘Iedereen is gelijk en Yoga is voor iedereen. Ongeacht leeftijd, conditie, beperkingen of achtergrond. Door het beoefenen van Yoga leer je bewuster en vrijer in het leven staan.’